Три десерти з полуниці, які оцінять ваші діти

Три десерти з полуниці, які оцінять ваші діти

Три десерти з полуниці, які оцінять ваші діти

Полуничний сезон дійшов до свого апогею. Полуниця з вершками вже стала банальністю, всім хочеться якогось особливого десерту. Ось вам три рецепти з полуниці, які сподобаються вашім дітям, а також не залишать байдужими і дорослих.


Полуничне желе

Просте. Ароматне. Легке.

  • Цукор: 200 г.
  • Вода: 500 мл + 4 ст. ложки
  • Полуниця: 500 г
  • Желатин: 11 г

Цукор розчиніть у 500 мл води у каструлі, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Остудіть сироп.

Відкладіть кілька ягід полуниці для прикрашання. Інші перетворите блендером на пюре.

Змішайте його з холодним сиропом, залиште на 1-2 години в холодильнику.

Желатин перемішайте із 4 столовими ложками води і дайте постояти 5–10 хвилин.

Полуничний сироп процідіть крізь дрібне сито, відокремте половину і нагрійте до 40–50 °С.

Додайте желатин до теплого сиропу. Не доводячи суміш до кипіння, варіть, помішуючи, 1-2 хвилини, поки остаточно желатин не розчиниться.

Влийте теплий сироп до холодного, перемішайте. Розлийте суміш по формах і приберіть в холодильник на 3-4 години.

Застигле желе переверніть на тарілочку і прикрасьте ягодами та листям м’яти.

Десерт «Полуничні хмари»

Цей десерт нагадує полуничний зефір.

  • Полуниця: 200 г
  • Цукрова пудра: 150 г
  • Желатин швидкорозчинний: 15 г
  • Лимон (сік):  1/2 шт.

Полуницю вимити, видалити хвостики і за допомогою блендера перетерти в однорідне пюре.

Всипати желатин і дати набрякнути протягом 15 хвилин.

Віджати лимонний сік, обережно, щоб не потрапили кісточки. Додати його разом із цукровою пудрою в полунично-желатинову масу, ретельно перемішати та нагрівати на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину.

Дати суміші охолонути до кімнатної температури. Потім її слід збивати міксером протягом 5-7 хвилин на максимальній швидкості, маса повинна значно збільшитися в об’ємі, загустіти і посвітлішати.

Форму для запікання чи глибоке блюдо застелити пергаментним папером, на нього викласти полуничну масу, розрівняти і залишити в холодильнику на 2-3 години, до повного застигання.

Коли маса застигне, нарізати на кубики.

Обваляти в цукровій пудрі.

Десерт готовий!

Італійський пиріг Кростата із заварним кремом

Вишуканий смак заварного крема, скоринка із пісочного тіста та багато свіжої полуниці.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Масло вершкове – 110 г
  • Цукор – 60 г
  • Яйце – 1 шт.

Для заварного крему:

  • Молоко – 130 мл
  • Цукор (ванільний або звичайний) – 20 г
  • Кориця мелена – на кінчику ножа
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Полуниця – 200 г
  • Цукрова пудра – для прикраси

З борошна, вершкового масла, цукру і одного яйця замішуємо пісочне тісто. Відправляємо тісто у холодильник на декілька годин. Дістаємо тісто, розкачуємо його на коло і викладаємо в круглу форму для запікання. Можна заповнити тісто горохом, щоб майбутня основа для кростати краще зберегла форму, але можна й одразу відправляти її в духовку, попередньо зробивши вилкою дірочки у дні.

Готуємо заварний крем. Підігріваємо молоко. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром або ванільним цукром. Додаємо борошно та кілька ложок нагрітого молока. Розмішуємо. Потім виливаємо жовткову суміш у молоко і варимо крем до загусання. Також не забуваємо додати корицю для смаку. Готовий заварний крем треба остудити.

Наповнюємо наполовину основу з пісочного тіста заварним кремом. Зверху викладаємо полуницю, цілу чи нарізану.

Відкритий італійський пиріг із полуницею та заварним кремом кростату можна посипати цукровою пудрою.


Коментарі

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

Ще немає коментарів!

Школа для батьків, які розуміють цінність свободи та хочуть будувати здорові стосунки зі своєю дитиною

Підписатися на розсилку!

та отримуйте промокоди
та електронні пропозиції