Три десерти з полуниці, які оцінять ваші діти

Три десерти з полуниці, які оцінять ваші діти
Зміст статті
Полуничний сезон дійшов до свого апогею. Полуниця з вершками вже стала банальністю, всім хочеться якогось особливого десерту. Ось вам три рецепти з полуниці, які сподобаються вашім дітям, а також не залишать байдужими і дорослих.
Полуничне желе

Просте. Ароматне. Легке.
- Цукор: 200 г.
- Вода: 500 мл + 4 ст. ложки
- Полуниця: 500 г
- Желатин: 11 г
Цукор розчиніть у 500 мл води у каструлі, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Остудіть сироп.
Відкладіть кілька ягід полуниці для прикрашання. Інші перетворите блендером на пюре.
Змішайте його з холодним сиропом, залиште на 1-2 години в холодильнику.
Желатин перемішайте із 4 столовими ложками води і дайте постояти 5–10 хвилин.
Полуничний сироп процідіть крізь дрібне сито, відокремте половину і нагрійте до 40–50 °С.
Додайте желатин до теплого сиропу. Не доводячи суміш до кипіння, варіть, помішуючи, 1-2 хвилини, поки остаточно желатин не розчиниться.
Влийте теплий сироп до холодного, перемішайте. Розлийте суміш по формах і приберіть в холодильник на 3-4 години.
Застигле желе переверніть на тарілочку і прикрасьте ягодами та листям м’яти.
Десерт «Полуничні хмари»

Цей десерт нагадує полуничний зефір.
- Полуниця: 200 г
- Цукрова пудра: 150 г
- Желатин швидкорозчинний: 15 г
- Лимон (сік): 1/2 шт.
Полуницю вимити, видалити хвостики і за допомогою блендера перетерти в однорідне пюре.
Всипати желатин і дати набрякнути протягом 15 хвилин.
Віджати лимонний сік, обережно, щоб не потрапили кісточки. Додати його разом із цукровою пудрою в полунично-желатинову масу, ретельно перемішати та нагрівати на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину.
Дати суміші охолонути до кімнатної температури. Потім її слід збивати міксером протягом 5-7 хвилин на максимальній швидкості, маса повинна значно збільшитися в об’ємі, загустіти і посвітлішати.
Форму для запікання чи глибоке блюдо застелити пергаментним папером, на нього викласти полуничну масу, розрівняти і залишити в холодильнику на 2-3 години, до повного застигання.
Коли маса застигне, нарізати на кубики.
Обваляти в цукровій пудрі.
Десерт готовий!
Італійський пиріг Кростата із заварним кремом

Вишуканий смак заварного крема, скоринка із пісочного тіста та багато свіжої полуниці.
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Масло вершкове – 110 г
- Цукор – 60 г
- Яйце – 1 шт.
Для заварного крему:
- Молоко – 130 мл
- Цукор (ванільний або звичайний) – 20 г
- Кориця мелена – на кінчику ножа
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.л.
Для начинки:
- Полуниця – 200 г
- Цукрова пудра – для прикраси
З борошна, вершкового масла, цукру і одного яйця замішуємо пісочне тісто. Відправляємо тісто у холодильник на декілька годин. Дістаємо тісто, розкачуємо його на коло і викладаємо в круглу форму для запікання. Можна заповнити тісто горохом, щоб майбутня основа для кростати краще зберегла форму, але можна й одразу відправляти її в духовку, попередньо зробивши вилкою дірочки у дні.
Готуємо заварний крем. Підігріваємо молоко. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром або ванільним цукром. Додаємо борошно та кілька ложок нагрітого молока. Розмішуємо. Потім виливаємо жовткову суміш у молоко і варимо крем до загусання. Також не забуваємо додати корицю для смаку. Готовий заварний крем треба остудити.
Наповнюємо наполовину основу з пісочного тіста заварним кремом. Зверху викладаємо полуницю, цілу чи нарізану.
Відкритий італійський пиріг із полуницею та заварним кремом кростату можна посипати цукровою пудрою.
Коментарі
Ще немає коментарів!