5 десертів з яблук для солодкої осені

5 десертів з яблук для солодкої осені

Приготуйте діткам смачні та оригінальні десерти із супер-корисних яблук, які нам подарувала щедра осінь.


Чізкейк у яблуках

  • 4 яблука
  • 140 г м’якого сиру або сиру Філадельфія
  • 1 жовток
  • 3 ч. ложки цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру або ванілін на кішці ножа
  • Кориця
  • Цукрова пудра
  • Подрібнене печиво

Відрізати у яблук верхівки.

Вирізати серцевину.

Вискребти ложкою або ножем усередині трохи м’якоті.

Сир (або сир Філадельфія) змішати з ваніллю, жовтком, цукром та подрібненими волоськими горіхами. Начинити цією сумішшю яблука. Зверху також посипати горіхами. Поставити яблука в жароміцну форму. Полити трохи води на дно, включити духовку на 200 градусів і запікати приблизно 20-30 хвилин. При подачі посипати цукровою пудрою або крихтою з печива.

Яблучний мус

  • Яблука 600 г
  • Цукор 150 г
  • Вода 1 склянка
  • Лимонна кислота на кінчику ножа

Нарізані часточками яблука покласти в неглибоку каструлю, залити до половини водою і варити на слабкому вогні, поки яблука не стануть м’якими (приблизно 10 хвилин). Збити яблука в блендері, додати цукор, лимонну кислоту і далі збивати до отримання пишної білої маси. При подачі посипати корицею, цукровою пудрою, кокосовою стружкою. Готовий мус розкласти в порційні вази і охолодити.

Кремову текстуру мусу можна отримати, додавши до мусу манку. Для цього в гаряче яблучне пюре тонким цівком всипають 100 г манної крупи і, помішуючи, варять ще 5-10 хвилин до загусання. Ще раз збивають масу з пюре та манки у блендері. Мус розкладають по склянках або креманках і посипають меленою корицею. Яблуневий мус, що залишився, потрібно зберігати в холодильнику.

Ябчанка

(старовинний український десерт)

  • Яблука 800 г
  • Молоко 150 мл
  • Сметана 150 мл
  • Борошно чи крахмал 2 ст. ложки
  • Цукор, ваніль, кориця

Чищені яблука порізати дрібними кубиками, залити водою, щоб ледь покрила яблука, та варити 20-30 хв. Молоко (можна навіть воду) розвести навпіл зі сметаною, додати трішки кориці чи ванільного цукру і борошна. Добре збити. Яблука посолодити на свій смак і влити борошняну суміш, помішувати, щоб не було грудочок. Можна перемолоти блендером. Проварити ще 3-5 хвилин. За густиною має бути як манна каша.

Яблучне желе

  • Яблука – 500 г
  • Желатин – 15 г
  • Вода – 375 мл

У желатин додайте 50 мл холодної води та дайте йому настоятися.

Вимийте яблука, очистіть від насіння і розріжте на 4-8 часточок. Не очищайте яблука від шкірки – це надасть десерту більш насиченого аромату та смаку.

Покладіть нарізані яблука в сотейник або невелику каструлю. Додати 325 мл води.

Накрийте ємність кришкою, доведіть воду до кипіння і варіть яблука на невеликому вогні до м’якості, приблизно 15 хвилин.

Потім подрібніть яблука занурювальним блендером до однорідного пюре.

Протріть пюре через сито, щоб видалити дрібні шматочки яблучної шкірки.

Знову помістіть яблучне пюре у сотейник. Доведіть до кипіння та на невеликому вогні, помішуючи, проваріть 2 хвилини.

Вимкніть вогонь і додайте до яблучного пюре желатин. Добре перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.

Трошки остудіть яблучну суміш, а потім розлийте креманками і помістіть в холодильник, щоб желе застигло (мінімум на 2 години).

У цьому рецепті не використовується цукор, але його можна додати за бажанням, або якщо яблука недостатньо солодкі.

Яблука у шоколаді

  • Яблуко – 3 шт.
  • Шоколад – 100г
  • Для прикраси: горіхи мелені, кокосова стружка, кондитерська різнокольорова посипка

Яблука вимити, обтерти насухо паперовим рушником, нарізати часточками бажаної товщини.

Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані або 2 хвилини в мікрохвильовій печі.

Насадити часточки на шпажки або зубочистки, щоб було зручно опускати в розтоплений шоколад.

Підготувати плоску тарілку, затягнути її харчовою плівкою. Вмочити яблуко шоколадом і покласти на підготовлену тарілку. Посипати яблука в шоколаді меленими горішками, кокосовою стружкою або готовим посипанням. Убрати тарілку з яблуками в шоколаді в морозилку. За годину оригінальний десерт для дітей готовий.


Коментарі

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

Ще немає коментарів!

Школа для батьків, які розуміють цінність свободи та хочуть будувати здорові стосунки зі своєю дитиною

Підписатися на розсилку!

та отримуйте промокоди
та електронні пропозиції