5 смачних страв, які приготує собі підліток

5 смачних страв, які приготує собі підліток

5 смачних страв, які приготує собі підліток

У житті батьків бувають моменти, коли немає ані сил, ані часу щось приготувати своїй дитині. І вона мусить подбати про себе сама. Єдиним виходом у цій ситуації будуть прості рецепти, за якими навіть сучасний підліток зможе легко приготувати собі смачні страви.     


Якщо дитина привчиться готувати, це буде дійсно корисно усім в майбутньому. По-перше, це привчає дитину до самостійності. По-друге, це заощадить вам час, і ви зможете хоч інколи відпочити від нескінченного готування. По-третє, ймовірніше, свій кулінарний витвір вона з гордістю з’їсть, і не крутитиме носом «буду – не буду». До того ж, освоївши ці прості рецепти, ваше чадо зможе приготувати щось смачненьке і вам!

Грінки

Вам знадобляться:

  • Хліб білий – 5 шматочків
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 2-3 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове або рослинна олія для смаження – скільки буде треба

Яйця збиваємо вилкою, додаємо сіль, мелений перець, молоко. Ретельно перемішуємо.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло (можна і олію, але на вершковому грінки виходять смачнішими).

Шматчоки хліба вмочуємо в яйце з молоком, залишаємо їх там на 10-30 секунд. Потім обсмажуємо грінки на середньому вогні до золотистого кольору (2-3 хвилини) на одному боці, потім перегортаємо та обсмажуємо з іншого боку. Потім у яйце з молоком кладемо наступну порцію.

Грінки виходять несолодкі, їх можна їсти із сиром, ковбасними виробами. За бажанням їх можна посипати цукровою пудрою і отримати солодку страву.

Ліниві хачапурі на сковороді

Вам знадобляться:

  • Сир сулугуні або інший – 150-250 г
  • Борошно – 1 склянка (200 мл)
  • Молоко – 1 склянка (200 мл)
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 0,5 ч. ложки
  • Сіль – до смаку (залежно від солоності сиру)
  • Розпушувач – 0,5 ч. Ложки
  • Рослинна олія
  • Масло вершкове (за бажанням)

У мисці змішати яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Перемішати вінчиком. Туди ж натерти на середній тертці сир сулугуні чи інший сир.

Сковороду добре розігріти, трохи змастити олією.

Вилити тісто в сковороду.

Смажити сирний коржик під закритою кришкою на маленькому вогні 8-10 хвилин, поки тісто зверху не почне тверднути і темніти.

Акуратно перевернути коржик і смажити з іншого боку до рум’яності.

Ще гарячий сирний корж можна змастити вершковим маслом.

Картопля по-сілянські з курячими крильцями

Вам знадобляться:

  • Картопля
  • Курячі крильця
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Спеції до смаку

Ретельно миємо кожну картоплину зі шкіркою. Розрізаємо на 4-8 часточок. Викладаємо скибочки картоплі на лист. Посипаємо кожен шматочок сіллю, спеціями до смаку (Для овочів, Для картоплі, Для м’яса), збризкуємо кожен шматочок олією. Поруч із картоплею викладаємо курячі крильця, краще вже мариновані, якщо ні, то солимо їх і посипаємо спеціями. Відправляємо лист у духовку, ставимо 180-200 градусів і режим «Гриль». Орієнтовний час приготування – 20-30 хвилин.

Домашня шаурма

Вам знадобляться:

  • Лаваш
  • Куряче філе або інша не жорстка курятина
  • Солоний огірок
  • Картопля
  • Листовий салат
  • Корейська морква
  • Сметана
  • Гірчиця
  • Спеції до смаку

Куряче філе або іншу курятину нарізаємо шматочками та смажимо на сковороді. Смажене м’ясо нарізаємо ножем на тонкі шматочки приблизно по 1 см, посипаємо їх приправою, наприклад каррі. У сметану додаємо сіль та спеції, ретельно перемішуємо. Соусом, що вийшов, змащуємо лист лаваша. Викладаємо на нього смажену курятину, потім нарізаний або тертий солоний огірок, корейську моркву, лист салату. Ще трошки сметанного соусу зверху. За бажання в лаваш можна додати і смажену картоплю. Загортаємо лаваш рулетом, загинаємо або відрізаємо кінчики, якщо вони не поміщаються на пательню. На гарячій пательні трохи притискаємо лаваш. Готуємо шаурму хвилин 5 на одній стороні, потім перевертаємо на іншу.

Омлет із замороженими овочами

Вам знадобляться:

  • Овочі заморожені (суміш) – 180 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Олія соняшникова
  • Цибуля зелена або інша зелень (за бажанням)
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для цієї страви можно використовувати різні овочеві суміші. Це може бути заморожена кукурудза, стручкова квасоля, морква, зелений горошок, броколі та гриби. Також до суміші можна добавити подрібнену відварену чи підсмажену курятину.

У миску розбийте яйця, влийте молоко, всипте сіль та чорний мелений перець.

Виделкою або вінчиком збовтайте яйця з молоком до отримання однорідної суміші.

Розігрійте пательню з олією і викладіть туди суміш заморожених овочів. Розігрійте та трошки обсмажте овочі на сильному вогні, часто перемішуючи, приблизно 5 хвилин.

Залийте овочі омлетною сумішшю.

Накрийте кришкою пательню, зменшить вогонь до мінімуму і готуйте омлет приблизно 7-8 хвилин, поки яйця повністю не схопляться. Коли поверхня омлету вже не буде рідкою, це ознака, що ваш омлет готовий.

Якщо знизу омлет вже готовий, а поверхня ще волога, можна перегорнути його, накрити кришкою, виключити вогонь та дали постояти пару хвилин.

Смачного!


Коментарі

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

Ще немає коментарів!

Школа для батьків, які розуміють цінність свободи та хочуть будувати здорові стосунки зі своєю дитиною

Підписатися на розсилку!

та отримуйте промокоди
та електронні пропозиції